Onko opiskelujen ja hallitusvelvollisuuksien yhdistäminen vaikeaa?
Opiskelujen ja hallitusvelvollisuuksien yhdistäminen ei ole vaikeaa, mutta se vaatii kuitenkin ajanhallintaa. Itse merkitsen aina kaikki luennot, tapahtumat, opiskelutuokiot ja hallitusvelvollisuudet ylös vapaa-ajan ohjelmia unohtamatta. Näin kaikelle jää oma aikansa eikä vaikeuksia yleensä tule. Tietysti joskus sattuu päällekkäisyyksiä, mutta niihin on aina löytynyt ratkaisu. Minulla hallitusvelvollisuuksien ja opiskelujen ohella aikatauluun tulee lisäksi myös valmennus ja satunnaiset työvuorot, joten jos jotain oikein paljon haluaa, sille löytyy varmasti aina aikaa.
– Suvi Nuttunen, taloudenhoitaja ja tuutorvastaava 2018
Mikä tekee hallitustoiminnasta mieluisaa?
Hallitustoiminnasta tekee ensisijaisesti mieluisaa kivat hallituslaiset ja hyvä yhteishenki. Lisäksi olen itse aina ollut kiinnostunut ainejärjestötoiminnasta ja kivojen tapahtumien järjestämisestä kaikille, joten se tekee hallitustoiminnasta palkitsevaa. On ihanaa saada positiivista palautetta hyvin järjestetystä tapahtumasta, jonka eteen on tehty paljon hommia!
– Iiris Kolehmainen, tapahtumavastaava (urheilu, kulttuuri) ja Humanitas-vastaava 2018
Miksi olet hallituksessa?
Olen aina ollut kiinnostunut yhteisöllisestä toiminnasta, joten hallitukseen mukaan lähteminen oli aika luonnollista. Hallituksessa voin vaikuttaa, toteuttaa ideoita ja päästä mukaan järjestämään tapahtumia. Minua kiinnostavat myös yhteistyö eri järjestöjen, yhdistysten ja oppiaineen henkilökunnan kanssa sekä uusien suhteiden luominen.
– Wera Kunnas, varapuheenjohtaja ja sihteeri 2018
Miksi juuri tämä pesti?
Tässä muutama itselleni tärkeä pointti kopona olemisessa:
Kopona eli koulutuspoliittisena vastaavana saa olla mukana oppiaineen toiminnassa (oppiaineen kokous eli lärarmöte, laitosjohdon tapaamiset, suunnitteluseminaari) sekä erilaisissa KK-laitoksen järjestämissä tapahtumissa (esim. abipäivä). Läroämnets personal är supertrevlig och professionell!
Kopo on osallistumisensa kautta mukana myös vaikuttamassa oppiaineen ja laitoksen muutoksiin.
Opiskelijoiden mielipide on tärkeä asia oppiaineemme henkilökunnalle ja laitoksemme johdolle; opiskelijoita todellakin kuunnellaan ja mielipiteet otetaan päätöksenteossa huomioon. On hienoa huomata, miten omalla panoksellaan on ihan oikeasti saanut parannuksia ja muutoksia aikaan!
– Henrik Hurme, koulutuspoliittinen vastaava 2018
Mikä tapahtuma on ollut mieluisin järjestää?
Niitä on todella paljon! Olen itse tykännyt järjestää niin pieniä kuin isoja tapahtumia sekä myös poikkitieteellisiä juttuja! Parhaimmat muistot ovat jääneet Skandican rapujuhlista ja etenkin rapujuhlien 10-vuotissynttärit olivat unohtumattomat. Näiden perinteikkäiden juhlien järjestäminen on ollut aina yhtä kivaa ja hymy nousee huulille, kun näkee ihmisten viihtyvän ja pitävän hauskaa yhdessä!
Yksi isoimmista ja palkitsevimmista projekteista oli tämän syksyiset Nordistipäivät, joita suunniteltiin ja työstettiin pitkään. Lopulta kun odotettu viikonloppu koitti, fiilikset hipoivat kattoa! Hyvä järjestäjäporukka, ihanat nordistit ja Turku – voiko olla mitään parempaa.
– Mia Peltoniemi, tapahtumavastaava, tuutorvastaava ja Humanitas-vastaava 2017
Viekö hallitustoiminta paljon aikaa?
Hallitustoiminta on aikaavievää mutta niin hauskaa ettet edes seuraa paljonko aikaa sinulla toimintaan menee. Kalenteri saa olla kovassa käytössä, ettei päällekkäisyyksiä satu muiden asioiden kanssa. Hallituksessa mukanaolemisen johdosta olen oppinut aikataulun noudattamista, organisointia sekä aamuisen torkuttamisen lopettamista. Tämä on mukava tapa viettää vapaa-aikaa opintojen lomassa samanhenkisten ihmisten kanssa!
– Kamilla Lindqvist, puheenjohtaja ja tiedottaja 2018